froyaPressmeddelande: " /> Ny campvärd på Fröya Gurvikdal, Norge | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny campvärd på Fröya Gurvikdal, Norge

froyaPressmeddelande:
NordNaturs fiskecamp Fröya Gurvikdal satsar och anställer svensken Fredrik Johannesson som ny campvärd. Detta är en del i campens strävan att öka servicen och tillgängligheten för deras havsfiskegäster.
Fröya Gurvikdal var tidligare en fiskemottagning för yrkesfiskarna i området. Från femtitalet och fram tills att mottagningen stängde fanns också en butik på anläggningen. Gurvikdal har en lång och genuin tradition som en del av kust- och fiskekulturen på Fröya.
1991 vart anläggningen ombyggd för havsfiskegäster. Detta innebär att Fröya Gurvikdal är det äldsta havsfiskesentret på ön Fröya i Norge.
Dagens ägare tog över 2004. Sedan dess har fiskecampen moderniserats och anpassats efter havsfiskarnas specifika behov och önskemål. Fyra av boende är renoverade och ytterligare fyra har byggts till under årens lopp.  Det gamla sjöhuset är också renoverat. Rens- och filérummet byggdes 2005/2006.
Fiskecampen har genom åren ständigt ökat tillgängligheten och servicegraden med bättre båtar, finare motorer, kartplotter med ekolod och generellt högre standard.

Nu med svensken Fredrik Johannesson på plats har Fröya Gurvikdal ingående planer att ytterligare förbättra sig under områdena säkerhet, service och miljö. Fiskecampen jobbar konstant för att ge gästerna en så autentiskt kustmiljö och fiskeupplevelse som möjligt.
Fredrik är 39 år och kommer från Örebro. Han har jobbat inom handel och försvarsmakten tidigare. Fredrik säger själv att han är serviceinriktad och sätter säkerheten högt.
Fredrik säger i en kommentar: ”Att få jobba med någon som jag brinner för ser jag som en ynnest. I alla arbeten som jag tidigare haft så har fokus alltid legat på service och säkerhet. Detta kommer jag att ta med mig nu också. Gurvikdal är en fin anläggning som många uppskattar och kommer tillbaka till.”
Läs mera på www.NordNatur.se för information om campen och havsfisket vid Fröya.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta