Ny campvärd på Fröya Gurvikdal, Norge

froyaPressmeddelande:
NordNaturs fiskecamp Fröya Gurvikdal satsar och anställer svensken Fredrik Johannesson som ny campvärd. Detta är en del i campens strävan att öka servicen och tillgängligheten för deras havsfiskegäster.
Fröya Gurvikdal var tidligare en fiskemottagning för yrkesfiskarna i området. Från femtitalet och fram tills att mottagningen stängde fanns också en butik på anläggningen. Gurvikdal har en lång och genuin tradition som en del av kust- och fiskekulturen på Fröya.
1991 vart anläggningen ombyggd för havsfiskegäster. Detta innebär att Fröya Gurvikdal är det äldsta havsfiskesentret på ön Fröya i Norge.
Dagens ägare tog över 2004. Sedan dess har fiskecampen moderniserats och anpassats efter havsfiskarnas specifika behov och önskemål. Fyra av boende är renoverade och ytterligare fyra har byggts till under årens lopp.  Det gamla sjöhuset är också renoverat. Rens- och filérummet byggdes 2005/2006.
Fiskecampen har genom åren ständigt ökat tillgängligheten och servicegraden med bättre båtar, finare motorer, kartplotter med ekolod och generellt högre standard.
Nu med svensken Fredrik Johannesson på plats har Fröya Gurvikdal ingående planer att ytterligare förbättra sig under områdena säkerhet, service och miljö. Fiskecampen jobbar konstant för att ge gästerna en så autentiskt kustmiljö och fiskeupplevelse som möjligt.
Fredrik är 39 år och kommer från Örebro. Han har jobbat inom handel och försvarsmakten tidigare. Fredrik säger själv att han är serviceinriktad och sätter säkerheten högt.
Fredrik säger i en kommentar: ”Att få jobba med någon som jag brinner för ser jag som en ynnest. I alla arbeten som jag tidigare haft så har fokus alltid legat på service och säkerhet. Detta kommer jag att ta med mig nu också. Gurvikdal är en fin anläggning som många uppskattar och kommer tillbaka till.”
Läs mera på www.NordNatur.se för information om campen och havsfisket vid Fröya.

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...