Ddet går mot ljusare tider och passande nog står ett rykande färskt nummer av Fiskejournalen i butikshyllorna. Här är lite av innehållet i nummer 2.  " /> Ny Fiskejournalen i butik – båtspecial | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Holm
Nu står nummer 2 av Fiskejournalen i butikshyllorna.
Ny Fiskejournalen i butik – båtspecial

Ddet går mot ljusare tider och passande nog står ett rykande färskt nummer av Fiskejournalen i butikshyllorna. Här är lite av innehållet i nummer 2. 

Det är ett gott om härlig läsning i det nya numret av Fiskejournalen, framförallt för alla båtintresserade. Det är nämligen extra många sidor som handlar om båt och du får en stor modellöversikt med 30 nya fritidsbåtar på den svenska marknaden. I detta tema får du också lära dig hantera det sidoseende ekolodet samt att ta hand om din båtmotor, men hur ser framtiden ut för dessa? Vi pejlar läget!

Medarbetaren Markus Teilus följer med en riktig pimpelexpert ut och lär sig jaga storabborre. John Kärki tar oss med på havsöringsfiske i Stockholms skärgård och bjuder på en guide över hur fisket går till. Utöver detta kan du läsa om det populära Instant Spinnerbait, som förvandlar ditt favoritbete till ett ännu vassare dito när du är på jakt efter gädda. Öka oddsen i ditt flugfiske genom tandemflugor och så naturligtvis Prylguiden som visar upp 15 praktiska väskor till ditt fiske. I vanlig ordning får du Sanna fiskehistorier, de senaste sportfiskenyheterna samt mycket mer härlig fiskeläsning, bara en sådan sak som hur du tar bättre fiskebilder med din mobilkamera.

Psssst..! Om du vill ha tidningen billigare, före alla andra och direkt hem i brevlådan, surfa in här!

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Du kanske även gillar detta