[/caption] " /> Sportfiskarna anlägger gäddfabrik på Gotland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ny gäddfabrik vid Snoderån

Flygbild över marken vid den planerade våtmarken. (Foto: Gunnar Britse)

Sportfiskarna har nu ansökt om tillstånd för anläggning av en våtmark vid Snoderån på Gotland. Det är första gången som det söks vattendom för en gäddfabrik.
Sportfiskarna har tillsammans med Ekologgruppen från Landskrona arbetat med underlagsmaterialet till ansökan, vilken nu alltså är färdigställd och lämnad till Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt för handläggning.
Snoderåns avrinningsområde är Gotlands näst största och våtmarken som nu är projekterad får ett strategiskt läge cirka 2 km uppströms mynningen i havet. Läget innebär att våtmarken förutom att förbättra fiskproduktionen också kommer att fungera som en värdefull fälla för näringsämnen från högbelastade jordbruksområden uppströms våtmarken.
Dom i målet förväntas före årets slut och genomförandet är planerat att ske under 2014.
www.sportfiskarna.se

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta