Lurebuilders är en internationell marknadsplats för handgjorda fiskeprylar med fokus på beten. Christoffer Eriksson och André Wiklert, västeråsare och upphovsmän till sajten hoppas att de gjort avståndet mellan betesbyggare och sportfiskare både kortare och enklare. " /> Ny marknadsplats för handgjorda beten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Mathias Arnham
Lurebuilders är den nya handelsplatsen för dig som är intresserad av handgjorda beten, oavsett om du vill köpa eller sälja.
Ny marknadsplats för handgjorda beten

Lurebuilders är en internationell marknadsplats för handgjorda fiskeprylar med fokus på beten. Christoffer Eriksson och André Wiklert, västeråsare och upphovsmän till sajten hoppas att de gjort avståndet mellan betesbyggare och sportfiskare både kortare och enklare.

Christoffer Eriksson och André Wiklert, båda fiskare och betesbyggare från Västerås tyckte att det saknades en självklar samlingspunkt där betesbyggarna kunde sälja sina beten. I somras tog de sig i kragen och skapade Lurebuiders, ett hem för handgjorda beten:

– Att betesbyggar-communityt i bland annat Sverige är starkt är inget nytt. Kvalitén på hantverken som skapas är ofta fantastiska men dessvärre svåra att hitta i sportfiskehandeln. Det har allt för länge saknats en dedikerad plats där vi kan handla och sälja just handbyggda beten. Det ville vi råda bot på, berättar Christoffer.

Det har allt för länge saknats en dedikerad plats där vi kan handla och sälja just handbyggda beten.

Under den gångna sommaren skapades Lurebuilders. Hela idén med Lurebuilders är att erbjuda betesbyggare alla verktyg och den support som krävs för att sälja sina produkter online. Betesbyggarna får en egen webshop, lägger själva upp sina produkter till försäljning och skickar produkterna direkt till kund. Lurebuilders sköter betalningarna. I sin tur får köparna alla handgjorda beten samlade på ett och samma ställe. Christoffer utvecklar resonemanget:

– Lurebuilders betalmodell är enkel. Ingen fast månadsavgift utan bara en kostnad vid såld produkt. Det kostar alltså inget att komma igång. Målet med Lurebuilders är att förenkla försäljningen för betesbyggarna och shoppandet för köparna.

Under hösten har Lurebuilders bjudit in ett gäng betesbyggare som är med vid lansering men nu är plattformen öppen för alla. Oavsett om du vill sälja eller köpa. Kolla in Lurebuilders.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En undersökning visar att stöldrisken gör att båtägare inte byter till modernare motorer. Foto: Steve Adams
Så mycket släpper de svenska fritidsbåtarna ut

Bland de båtburna sportfiskarna pågår det en grön våg, där folk byter ut sina fossildrivna motorer till elmotorer. Men det finns fortfarande bromsar som gör att utvecklingen inte sker fullt ut.

Transportstyrelsen har tagit fram en undersökning kring båtmotorernas miljöpåverkan, med finansiering av Havs- och vattenmyndigheten. Det konstateras att bensinmotorer står för cirka 60 procent av koldioxidutsläppen och äldre tvåtaktare står för den största andelen utsläpp av kolväten.
Totalsiffran för de svenska fritidsbåtarnas utsläpp är 177 000 ton koldioxid och 2 100 ton kolväten.

Inom vissa områden ligger ekonomiska skäl bakom trögheten i utvecklingen. Båtägare behåller nämligen sina äldre tvåtaktsmotorer för att de är mindre stöldbegärliga än nyare fyrtaktsmotorer.
– En lösning på de här problemen kostar pengar, som knappast båtägarna själva kan stå för. Genom subventioner av miljövänligare bränsle, som idag är mycket dyrare per liter än ordinarie bränsle, skulle staten kunna snabba på utvecklingen mot ett mer miljövänligt båtliv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv, vars artikel du kan läsa här.

Kartläggningen visar också att fler båtägare skulle kunna tänka sig att tanka miljövänligt om priserna vore lägre och bränslet mer tillgängligt på framför allt sjömackar. Här hittar du hela rapporten!

Du kanske även gillar detta