Med ny givare och programvara i Humminbird XD ekolod når man djup på 750 meter. " /> Nya djup med Humminbird XD | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nya djup med Humminbird XD

Med ny givare och programvara i Humminbird XD ekolod når man djup på 750 meter.
Att nå de stora djupen med enklare ekolod har tidigare varit svårt. Med Humminbirds nya XD produkter nås djup på 750m utan problem. Tack vare en nyutvecklad givare och finjustering av programvaran har Humminbird lyckats att presentera unika produkter. Med 50kHz frekvens nås djupen och med 200kHz kan fisken identifieras i en klar och tydlig högupplöst 640×640 display. XD ekoloden finns i tre 5” versioner, 778cx HD XD som är ett ekolod, 597cxi HD XD och 788cxi HD XD som är kombinerade plotter/ekolod.
Humminbird modellerna i 800, 900 och 1100 seriens kombinerade plotter/ekolod har med 2012 års programuppdatering förbättrade funktioner för att nå djupare. De är kompatibla med Humminbirds nya XD givare och även Airmar givare som finns i många olika utförande och monteringsalternativ.
Ca priser från: 7795,- inkl.moms (ekolod 778cx HD XD), 1095,- inkl.moms (givare XD akterspegelsgivare)
www.comstedt.se

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta