Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nybörjarflax med lax

Randi Johnsen fick drömlaxen på första försöket någonsin i Gaula.

Det blev ju en rätt skaplig premiär för norska Randi Johnsen. När hon för första gången spinnfiskade lax i Gaula nappade det i fjärde kastet och så småningom kunde hon bärga en drömlax på 18 kilo.

Ola Moheim fick se sig överträffad av sambon, men är säkert ändå glad för den fina laxen.

Det blev riktig familjelycka vid Gaulas strand på premiärdagen, den 1 juni. Strax efter lunch gick Ola Moheim sin första fiskerunda för året och en bit ner på sträckan fick han ett hårt hugg. Tillslaget satt som det skulle och så småningom kunde han landa en härlig lax. Nystigen och blank vägdes den till 16,2 kilo, med en längd av 114 centimeter.
Men bara timman senare skulle Ola få se sig överträffad av sambon Randi. Första gången hon försökte sig på spinnfiske efter lax behövde hon fyra kast (!) för att kroka en ännu större lax.

”Fisken var sterk og jeg brukte nesten 30 min før jeg kunne juble lykkelig over en skikkelig storlaks. Fisken var nygått med trådlus”, skriver Randi i anmälan till Recordfisken.
Bamselaxen var 122 centimeter lång och vägdes till 18 kilo.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta