Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nybörjarflax med lax

Randi Johnsen fick drömlaxen på första försöket någonsin i Gaula.

Det blev ju en rätt skaplig premiär för norska Randi Johnsen. När hon för första gången spinnfiskade lax i Gaula nappade det i fjärde kastet och så småningom kunde hon bärga en drömlax på 18 kilo.

Ola Moheim fick se sig överträffad av sambon, men är säkert ändå glad för den fina laxen.

Det blev riktig familjelycka vid Gaulas strand på premiärdagen, den 1 juni. Strax efter lunch gick Ola Moheim sin första fiskerunda för året och en bit ner på sträckan fick han ett hårt hugg. Tillslaget satt som det skulle och så småningom kunde han landa en härlig lax. Nystigen och blank vägdes den till 16,2 kilo, med en längd av 114 centimeter.
Men bara timman senare skulle Ola få se sig överträffad av sambon Randi. Första gången hon försökte sig på spinnfiske efter lax behövde hon fyra kast (!) för att kroka en ännu större lax.

”Fisken var sterk og jeg brukte nesten 30 min før jeg kunne juble lykkelig over en skikkelig storlaks. Fisken var nygått med trådlus”, skriver Randi i anmälan till Recordfisken.
Bamselaxen var 122 centimeter lång och vägdes till 18 kilo.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta