Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nytt blåkäxarekord

Minihajen blåkäxa har fått ett nytt svenskt rekord. En tur till den välkända 10-gradarn gav Benny Johansson från Tidaholm en liten storfisk.
Från 330 meters djup hämtades två halvmeterlånga blåkäxor. Agnet var sill.
Blåkäxan är inte särskilt vanlig i svenska vatten och den uppehåller sig sällan grundare än 100 meter. Ändå har det kommit en rad nya rekordnoteringar under de senaste åren. Samtliga fiskar har fångats av synnerligen duktiga och drivna havsfiskare på stora djup i Skagerrak.
Anders Nicander

Den lilla hajen vägde 815 gram och innebar att Benny Johansson noterades för ett nytt svenskt rekord. (Foto: Storfiskregistreringen)

Den lilla hajen vägde 815 gram och innebar att Benny Johansson noterades för ett nytt svenskt rekord. (Foto: Storfiskregistreringen)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta