Den här gången bjuder vi på ett intressant rödingtema med artiklar för dig som både gillar fluga och pimpel.[/caption] " /> Nytt nummer av FISKE+ ute! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Nytt nummer av FISKE+ ute!
fiskeplusnr_6_424

Den här gången bjuder vi på ett intressant rödingtema med artiklar för dig som både gillar fluga och pimpel.

Fiske PLUS nummer 6 är här för att glädja alla lässugna sportfiskare. Fiskeplus är tidningen för dig som prenumererar på Fiskejournalen och Allt om Flugfiske. Tidningen innehåller de bästa artiklarna från både Fiskejournalen och Allt om flugfiske och kommer ut sex gånger om året. På fiskeplus.se hittar du förutom FISKE+ generösa rabatter på fiskeprylar, kläder och fiskekort. Om du inte redan är prenumerant BLI DET IDAG och få tillgång till hela innehållet på fiskeplus.se.

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta