Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs. Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs. (Omslagsfotograf: Nicka Hellenberg)[/caption] " /> Nytt nummer av Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer av Fiskejournalen
Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.

Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs. (Omslagsfotograf: Nicka Hellenberg)

Fiskejournalen nummer 4 finns nu i butikshyllorna. Som vanligt är den fylld med äventyr, tips och fiskeglädje. Du kan bland annat läsa om flugfiske på vackra Island, guide till Sveriges bästa havsfiske och proffsknep för spinngädda.
I senaste Fiskejournalen hittar du även de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt, Sanna Fiskehistorier och Recordfisken. Förutom detta – en drös med intressanta och inspirerande artiklar. Gunnar Westrin ger sig ut på abborrjakt med pimpelspö i hand och Johan Klingberg premiärfiskar torrfluga från iskanten. Detta och mycket mer hittar du i Fiskejournalen nummer 4.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta