[/caption] " /> Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer i butik

Nya numret av Fiskejournalen är späckat med äventyr, tips och inspirerande läsning. (Foto: PO Johannesson (Omslag), Magnus Ström)

Fiskejournalen nummer 4 har landat i butikshyllorna. Som vanligt är den fylld med äventyr, tips och fiskeglädje. Bland annat berättar PO Johannesson hur du fångar mer storgös och Magnus Ström guidar till en flugfiskepärla i Lappland.
I senaste Fiskejournalen hittar du som vanligt de populära avdelningarna Fisketipset, Landet Runt, Sanna Fiskehistorier och Recordfisken. Förutom detta hittar du en drös med intressanta och inspirerande artiklar. Varför inte följa med Maria Ålander till Mehamn där det fajtas både lax och hälleflundra. Anders Nicander tipsar om en ny metod för piggvar och Johan Broman avslöjar sina bästa knep för vårstela havsöringar.
Detta och mycket mer hittar du i Fiskejournalen nummer 4.
Här kan du smygtitta i senaste numret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta