[/caption] " /> Nytt nummer i butik | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Nytt nummer i butik

Nu hittar du Fiskejournalen nummer 10-11 i tidningshyllan. (Foto: Gordon P Henriksen/Mathias Larsson)

Fiskejournalen nummer 10-11 har landat i butikshyllorna. Du hittar bland annat Marknadsnytt med tio ekolod, en artikel om höstfiske efter storabborre och tropiskt fiske till reapris. Som vanligt hittar du även de populära avdelningarna Fisketipset, Landet runt och Recordfisken i tidningen.
Nya numret av Fiskejournalen är fylld av tips för att du ska få en givande fiskehöst som möjligt. Storfiskaren Jarmo Kuisma avslöjar ett spännande fiske efter storabborre, Bo Nettelbladt visar hur du binder och flugfiskar med en imitation av tånglake och Gordon P Henriksen mjölkar Stefan ”Trumman” Trumstedt på hans bästa gäddknep. Detta och mycket mer hittar du i Fiskejournalen nummer 10-11.
Här kan du bläddra i senaste numret.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta