Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Nytt pb för Jonathan

Jonathan Kling-Bento hörde ett frenetiskt pinglande och en liten stund senare stod han och drillade vad som skulle visa sig vara en ljuten 100-klubbare – och ett nytt pb.
Jonathan är en, av många, som fiskat på Lusten den här vårvintern. I början av mars drog han en fin 100-klubbare på 104 centimeter och några veckor senare var det dags igen. Den här gången hade Jonathan startat fisket tidigt.
”Just när solen börjae bryta igenom molnen hörde vi ett frenetiskt pinglande som avslutades med ett klockrent fäll. Eftersom jag hade en mört på tre-fyra hekto som bete, så tänkte jag att det här nog var en lite finare fisk.

Ett stenhårt mothugg senare möttes jag av flera brutala rusningar och mycket tunga stötar i spöt. Slutligen kunde jag landa en finfin gädda på 10,3 kilo och med en längd på 116 centimeter”, skriver Jonathan i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Jonathan är påtagligt nöjd med den fina gäddan som betydde nytt personbästa.

Jonathan är påtagligt nöjd med den fina gäddan som betydde nytt personbästa.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta