Det pågår olagligheter i amerikanska Montana. Duktiga flugbindare "langar" effektiva streamer och det har fått den lokala butiken Headhunters Fly Shop i Missoula, Montana, att ryta till och försöka få fatt i de flugbindande förövarna. " /> Olagligheter i Montana… | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Det langas streamer i Montana...
Olagligheter i Montana...

Det pågår olagligheter i amerikanska Montana. Duktiga flugbindare ”langar” effektiva streamer och det har fått den lokala butiken Headhunters Fly Shop i Missoula, Montana, att ryta till och försöka få fatt i de flugbindande förövarna.

Det är såklart med en stor portion humor som videoklippet här nedan är producerat. Att vissa flugfiskare föredrar torrfluga framför streamer och andra tvärtom, är ingen nyhet – detta framkallar ibland en outtalad fientlighet flugfisketeknikerna emellan och då såklart på ett humoristiskt vis, med glimten i ögat…
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
16 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta