" /> Olssons Fiske expanderar i Tibro | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Glada miner. Olssons Fiske övertar fastigheten Elefanten från Skövde Skinnmöbel AB. Foto: Tobias Olsson
Olssons Fiske expanderar i Tibro

Genom att expandera och flytta hela verksamheten till nya lokaler påbörjar Olssons Fiske en ny epok. Satsningen i Tibro drar igång i höst och kommer att ge en butiksyta på över 1500 kvadratmeter. – Det här gör att vi kan öka sortimentet och vi är både stolta och glada, hälsar Nicklas Lundh, VD på Olssons Fiske. 

Olssons Fiske är idag en av Sveriges största återförsäljare av fiskeredskap och marinelektronik för sportfiske.
Höstens stora expansion av verksamheten, då företaget övertar fastigheten Elefanten i Tibro på drygt 10 000 kvadratmeter, ger bland annat en kraftigt ökad butiksyta.
– Förvärvet innebär, för vår del, att vi kommer kunna utöka vår butiksyta till minst 1500 kvm, vilket, till ytan sett, gör oss till Sveriges största Sportfiskebutik. Dessutom utökar vi samtidigt våra ytor för både e-handel och lager, som kommer innebära en smidigare, snabbare och effektivare order- och lagerhantering, meddelar Olssons Fiske i ett pressmeddelande.

Fastigheten Elefanten. Foto: Tobias Olsson

”Vi kommer bredda sportfiskeutbudet och i butiken kommer hela sortimentet att visas upp”

– Det här gör att vi kan öka sortimentet och vi är både stolta och glada. Vi kommer bredda sportfiskeutbudet och i butiken kommer hela sortimentet att visas upp. Vi har varit trångbodda och kommer inte längre att begränsas i inköpen, berättar Nicklas Lundh, VD på Olssons Fiske.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En undersökning visar att stöldrisken gör att båtägare inte byter till modernare motorer. Foto: Steve Adams
Så mycket släpper de svenska fritidsbåtarna ut

Bland de båtburna sportfiskarna pågår det en grön våg, där folk byter ut sina fossildrivna motorer till elmotorer. Men det finns fortfarande bromsar som gör att utvecklingen inte sker fullt ut.

Transportstyrelsen har tagit fram en undersökning kring båtmotorernas miljöpåverkan, med finansiering av Havs- och vattenmyndigheten. Det konstateras att bensinmotorer står för cirka 60 procent av koldioxidutsläppen och äldre tvåtaktare står för den största andelen utsläpp av kolväten.
Totalsiffran för de svenska fritidsbåtarnas utsläpp är 177 000 ton koldioxid och 2 100 ton kolväten.

Inom vissa områden ligger ekonomiska skäl bakom trögheten i utvecklingen. Båtägare behåller nämligen sina äldre tvåtaktsmotorer för att de är mindre stöldbegärliga än nyare fyrtaktsmotorer.
– En lösning på de här problemen kostar pengar, som knappast båtägarna själva kan stå för. Genom subventioner av miljövänligare bränsle, som idag är mycket dyrare per liter än ordinarie bränsle, skulle staten kunna snabba på utvecklingen mot ett mer miljövänligt båtliv, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för tidningen Båtliv, vars artikel du kan läsa här.

Kartläggningen visar också att fler båtägare skulle kunna tänka sig att tanka miljövänligt om priserna vore lägre och bränslet mer tillgängligt på framför allt sjömackar. Här hittar du hela rapporten!

Du kanske även gillar detta