Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Öringen hugger

Trots att vinden varit hård på många håll har många lyckats bra med havsöringfisket under premiärdagen. Från bland annat Henån och Stenungsund kommer berättelser om att det varit lagom långt mellan huggen.
Sällan har det varit så tätt mellan öringfiskarna som i dag. Vi de mest kända och lättillgängliga platserna var det inte många meter mellan de fiskande och i ett litet hett sund räknade jag till sju flytringsfiskare. Men kusten är lång och här finns plats för alla. Många platser finns kvar att upptäcka och inom bara en vecka är det betydligt färre fiskare ute.
De kommande veckorna kommer alldeles säker bjuda på storartat fiske för de som har möjlighet att komma ut. Och får man ingen fisk får man ändå en naturupplevelse i yttersta världsklass för få saker kan mäta sig med att svinga sitt spö efter vild havsöring en dag i april.
Anders Nicander

havsöring, havsöringfiske, öring, Anders Nicander

Äntligen vår! Första öringen högg strax utanför blåstången. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta