Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Öringen hugger

Trots att vinden varit hård på många håll har många lyckats bra med havsöringfisket under premiärdagen. Från bland annat Henån och Stenungsund kommer berättelser om att det varit lagom långt mellan huggen.
Sällan har det varit så tätt mellan öringfiskarna som i dag. Vi de mest kända och lättillgängliga platserna var det inte många meter mellan de fiskande och i ett litet hett sund räknade jag till sju flytringsfiskare. Men kusten är lång och här finns plats för alla. Många platser finns kvar att upptäcka och inom bara en vecka är det betydligt färre fiskare ute.
De kommande veckorna kommer alldeles säker bjuda på storartat fiske för de som har möjlighet att komma ut. Och får man ingen fisk får man ändå en naturupplevelse i yttersta världsklass för få saker kan mäta sig med att svinga sitt spö efter vild havsöring en dag i april.
Anders Nicander

havsöring, havsöringfiske, öring, Anders Nicander

Äntligen vår! Första öringen högg strax utanför blåstången. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta