mcmyIMG_2455Det har varit ett rekordstort intresse för att sätta ny färg på Svartzonkers McMy tailbete. " /> Över 1300 bidrag i designtävlingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Över 1300 bidrag i designtävlingen

mcmyIMG_2455Det har varit ett rekordstort intresse för att sätta ny färg på Svartzonkers McMy tailbete.
Bidrag från barn och dagisklasser blandas med humoristiska bidrag, rosa fluff-skapelser, traditionella mönster och helproffsiga 3d-ritningar. Merparten av bidragen har i år inkommit digitalt och det kommer att ta lite tid att gå igenom och bedöma dem. Det vinnande bidraget ska ju gärna vara lite innovativt, samtidigt som att de ska finnas möjlighet att serietillverka det. Det ska locka både fisken och fiskaren.
Fiskejournalen har gjort ett antal liknande designtävlingar genom åren. Det absolut mest lyckade betet hittills var den så kallade ”Belly-flash-vobblern” som med den vita magen upp på sidan, imiterade en skadad mört. Den blev en stor succé fiskemässigt och många frågar fortfarande efter vobblern som inte längre finns att köpa.
Nu blir det intressant att se vilken ny variant av McMy som kommer revolutionera dagens färgsättning av beten.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta