Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 6000 brev

Var med och rädda vår nationalälv, Piteälven. (foto: Morgan Fihn)

Fiskejournalen och Älvräddarnas brevkampanj till regeringen för att rädda Piteälven hann knappt starta innan 1000 brev hade gått iväg till Maud Olofsson och Andreas Carlgren. Nu, drygt två veckor senare, har över 6000 brev skickats.
Mycket tack vare ert engagemang har hotet mot vår nationalälv, Piteälven, blivit uppmärksammat av både SVT och landshövdingar. Redan vid 5000 brev var brevkampanjen den mest omfattande i modern tid till berörda departement. När brevskörden nu passerar 6000 brev och har fast kurs mot 7000, kan man anta att det blir allt svårare att inte lyssna.
Har du inte skickat något brev ännu? Du använder ett enkelt formulär där du endast fyller i ditt förnamn, efternamn och e-postadress.
Här hittar du brevet och formuläret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta