Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Över 6000 brev

Var med och rädda vår nationalälv, Piteälven. (foto: Morgan Fihn)

Fiskejournalen och Älvräddarnas brevkampanj till regeringen för att rädda Piteälven hann knappt starta innan 1000 brev hade gått iväg till Maud Olofsson och Andreas Carlgren. Nu, drygt två veckor senare, har över 6000 brev skickats.
Mycket tack vare ert engagemang har hotet mot vår nationalälv, Piteälven, blivit uppmärksammat av både SVT och landshövdingar. Redan vid 5000 brev var brevkampanjen den mest omfattande i modern tid till berörda departement. När brevskörden nu passerar 6000 brev och har fast kurs mot 7000, kan man anta att det blir allt svårare att inte lyssna.
Har du inte skickat något brev ännu? Du använder ett enkelt formulär där du endast fyller i ditt förnamn, efternamn och e-postadress.
Här hittar du brevet och formuläret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta