Grisen i säcken har vi ju hört talas om. Men grisen i nosen på ett fiskebete? Jodå, nu vet ni om att den också finns. " /> På jakt efter gris? Då kan detta vara betet för dig! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Grisjägare, designad av Peter Dahlström.
På jakt efter gris? Då kan detta vara betet för dig!

Grisen i säcken har vi ju hört talas om. Men grisen i nosen på ett fiskebete? Jodå, nu vet ni om att den också finns.

Det är Peter Dahlström i södermanländska Laxne som har slagit till igen. Peter, som brukar beskriva sig själv som fisket Uppfinnar-Jocke, har nämligen tagit fram en griskalle som fungerar som tyngd i fronten på beten. Han har inlett ett samarbete med en annan aktör som kommer att ta fram en pigskull-form åt honom i aluminium, där det kan gjutas i flera olika storlekar och vikter.

Peter Dahlström kallar sig själv för fiskets Uppfinnar-Jocke.

– Jag har haft idén i ett och ett halvt åt, men aldrig kommit till skott. Jag gjorde en egen form så jag kunde gjuta en med 7-milimetersskruv, och den blev mycket populär och går fint i vattnet, berättar Peter Dahlström för Fiskejournalen.

Den aluminiumformen kommer att ta fram grisskallar på 10 gram, 12 gram, 15 gram, 18 gram och 20 gram.

Och varför det blev just en gris är inte så långsökt.

– Det är enkelt. Folk kallar ju stor gädda och stor abborre för gris.

Nu återstår det att se om Peter kommer att ha några grisskallar till försäljning till Sportfiskemässan i Jönköping 29-31 mars, där han bokat plats på den klassiska Betesbyggargatan. Innan dess har även Peter hunnit avlägga ett besök på betesmässan i Polen.

Det är minsann kul och uppfriskande med innovatörer inom fisket, tycker vi på Fiskejournalen!

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta