[/caption] " /> På Sportfiskemässan: Från abborrar till alligator-gar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
På Sportfiskemässan: Från abborrar till alligator-gar

Emma Becker med en alligator gar i Texas. (Foto: Atle Håkonssen)

Emma Becker är tjejen som gärna reser jorden runt och letar efter stora monsterfiskar. Men hon trivs lika bra med att jigga abborrar i sina hemmavatten. Kom till Sportfiskemässan i Jönköping den 5-7 april. Då kan du lyssna när hon avslöjar såväl abborrtips som resehemligheter.
Emma Becker är 24 år och en stor del av hennes liv har handlat om fiske. Om hon inte fiskar, skriver om fiske eller bloggar om fiske – så ritar hon fiskar.
Hennes favoritfisk är gäddan, som hon gärna tar på jerk. Emma menar dock att metoden egentligen är underordnad och att den alltid får anpassas till situationen.

När Emma kliver upp på mässans stora scen, kommer det handla om lite tips och trix som gör att den som lyssnar kan få mer abborre. Självklart kommer det också att handla lite om hennes resor och exotiska fångster. Emma kan stoltsera med bland annat en stingrocka på över hundra kilo, tjurhaj på 130 kilo och den märkliga fisken, alligator gar, på 70 kilo.
Emma håller sitt föredrag både fredag, lördag och söndag.
Läs mer här.
Missa inte tidigare notiser om Sportfiskemässan.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta