Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Pär lämnar Normark

En av de stora profilerna i fiskeredskapsbranschen, Pär Lindberg, aviserar att han lämnar Normark för att söka nya utmaningar.
Pär Lindberg har länge varit synonym med Normarks fiskeavdelning och en utmärkt marknadsförare av de produkter som företaget har i sin portfölj. Men nu känner han att det är dags att pröva något nytt.
”Det har varit 16 fantastiskt roliga och utvecklande år på Normark där jag lärt känna många trevliga människor i branschen. En hel del resor har det hunnit med att bli också, både till när och fjärran. En och annan fin firre har jag också hunnit med att fånga på resans väg”, skriver Pär i ett mejl.
Vi på FJ lyfter på fiskekepan och tackar för ett givande samarbete kring olika projekt och tävlingar. Vi kommer säkert att se mer av Pär – för vi vet att han inte har några planer på att sluta med fisket.
Svenne Andersson

Det är ingen slump att Pär Lindberg håller upp en fin öring. Han fiskar så ofta han hinner – och det tänker han fortsätta med.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta