" /> Patagonia skänker rekordbelopp från årets Black Friday | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Patagonia värnar om Jordens klimat. Foto: NASA/GSFC
Patagonia skänker rekordbelopp från årets Black Friday

En vecka innan Black Friday meddelade företaget Patagonia att de skulle avstå samtliga intäkter den dagen. Försäljningen slog alla rekord och genererade tio miljoner amerikanska dollar till globalt miljöarbete på gräsrotsnivå.

Patagonia ingår i en grupp av företag som skänker en procent av sina årliga intäkter till miljöorganisationer. Fram till i maj 2016 hade företaget på så sätt genererat 74 miljoner amerikanska dollar till miljöinsatser världen över. Nu måste talen skrivas upp ordentligt. Effekten av att företaget lovat att skänka 100 procent av intäkterna under Black Friday blev nämligen att försäljningen exploderade. Förväntningarna låg på två miljoner amerikanske dollar och blev alltså fem gånger större. Patagonia tackar sina kunder och meddelar på sin hemsida att jordens klimatförändring blir ett prioriterat insatsområde.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta