Nu är det midnattssolens tid i Norrbotten. Med andra ord kalas för fiskaren 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Det utnyttjade gänget i Team Gesto Fishing, som rapporterar om ett storslaget fiske i Mellanström. " /> Storgäddor i midnattssolens land – då rök skäggen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Johan Wernersson med 10-plussare från Norrbotten. Foto: Privat
Storgäddor i midnattssolens land – då rök skäggen

Nu är det midnattssolens tid i Norrbotten. Med andra ord kalas för fiskaren 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan. Det utnyttjade gänget i Team Gesto Fishing, som rapporterar om ett storslaget fiske i Mellanström.

Tim Åkervall med 13 kilo i famnen.

Johan Wernersson från Falköping och hans kamrater har som tradition att gästa Mellanström varje år, och han beskriver det som en fantastisk naturupplevelse, som denna gång bjöd på allt från åska och storm till bleke och sol. Plus ett mäktigt gäddfiske förstås.

Så här berättar han som färden.

– Vi startade den 115 mil långa bilturen runt 22.00 lördag kväll. Vi var två bilar med tre personer i varje bil. Vi turades om att köra och sova. Två mil söder om Dorotea fick vi se två björnar, vilket var en fantastisk upplevelse! Vi kom fram runt 11-tiden och begav oss ut i båtarna i stort sett direkt efter ankomst.

Väl ute på sjön fick de uppleva snabba väderväxlingar, som dock kan innebära ett trögt fiske.

– Det var väldiga temperaturskillnader, från 8 grader till 26 grader, så det var fullt med kläder och underställ. Då det var midnattssol passade vi på att fiska cirka 15 timmar per dag, vilket gav utdelning. Trots att fisket var väldigt trögt med lång tid mellan huggen, lyckades vi peta upp flera fina metersgäddor. Min bästa var 119 centimeter och 10,2 kilo.

Totalt fick de upp 15 metersgäddor och den bästa för resan, som Tim Åkervall tog, var hela 122 centimeter lång och 13 kilo tung.

– Till saken hör även att jag och min fiskekompis Eddie slog vad i bilen upp att vi inte fick raka av oss skägget innan någon av oss tog en 10:a eller en supersize 120:a. Tur för oss så tog vi båda två nytt PB, en varsin gädda på exakt samma vikt: 10,2 kg, otroligt men sant! Så nu är skägget rakat och glädjen över nytt PB är enorm, berättar en glad Johan Wernersson.

Läs om mer gäddfiske i norr:

Gäddan som alltid högg: ”En dröm som slog in”

 

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta