Ålen anses av flera miljöorganisationer som akut utrotningshotad. (Foto: Rudolf Svensen) Ålen anses av flera miljöorganisationer som akut utrotningshotad. (Foto: Rudolf Svensen)[/caption] " /> Pluras kök lagar utrotningshotad ål | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Pluras kök lagar utrotningshotad ål
Ålen anses av flera miljöorganisationer som akut utrotningshotad. (Foto: Rudolf Svensen)

Ålen anses av flera miljöorganisationer som akut utrotningshotad. (Foto: Rudolf Svensen)

I programmet ”Pluras kök” kunde man nyligen se Plura laga ålyngel – angulas. Detta fick Isabella Lövin och Kew Nordqvist (båda MP) att reagera starkt. De går nu till hård attack i en debattartikel publicerad i Kvällsposten.
”Inte med ett ord nämnde kändiskocken att mängden europeisk ål har minskat med mer än 95 procent de senaste tre årtiondena, eller att rådet från vetenskapsmän är att ingen ål alls bör dödas – om våra barnbarn ska leva i en värld där det fortfarande finns ålar. Däremot fick tv-publiken höra vad de friterade utrotningshotade ålbebisarna smakade som överkokt spaghetti”.
Detta skriver Isabella Lövin och Kew Nordqvist i dagens Kvällsposten.
Läs hela ledaren här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta