Vissa rockor är faktiskt sociala och sällskapliga fiskar. Det finns över 600 arter av rockor. Se klippen där pojken och stingrockan umgås. " /> Pojke och stingrocka kompisar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Även i vissa akvarier och zoon,, låter rockorna barnen snällt klappa dem.
Pojke och stingrocka kompisar

Vissa rockor är faktiskt sociala och sällskapliga fiskar. Det finns över 600 arter av rockor. Se klippen där pojken och stingrockan umgås.
Stingrockan låter gladeligen barnet klappa den och mata den. De se båda ut som om de tycker att det är kul.
Det finns ett exempel från Australien där stora stingrockor samlades varje dag vid samma tid, strax innan skolbussen släppte av barnen vid stranden. De visste att barnen brukade mata dem med överblivna lunchmackor. Dessa rockor kom aldrig till stranden på lördagar och söndagar, för då kom ju inga skolbarn. Det visar att just dessa rockor har en inbyggd klocka och en tydlig tidsuppfattning.
Stingrockor använder sin gifttagg enbart i försvar då de blir trampade på ryggen. Då slår taggen upp i en reflex.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta