Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Populär mässa lockade 25 000

Årets fiske- och jaktmässa på Tullgarns Slott blev en succé. 25 000 besökare fick se nya prylar från branschen och på scenen underhöll sportfiskeartisten Markoolio och Martin Falklind.
Besökande ungdomar som fick testa på att fiska med guider från Forshagaakademin och Sportfiskarna. I de Engelska dammarna fick de yngsta barnen, som gick fiskestigen, avsluta med att meta regnbåge. Det var 300 barn som tillsammans lyckades få 150 regnbågar.
Ute vid fiskebryggan var det också full fart där ungdomarna fick testa att fiska från båt – 50 gäddor lyckades man få under mässdagarna.

Erlandsson invigde
Under mässan arrangerades också Forum Tullgarn med tema ”Betyder jakten och fisket något för Sveriges tillväxt”.  Det var Martin Falklind, Fiskejournalen, Bo Sköld, Jägareförbundet och landsbygdsminister Eskil Erlandsson som vid stora scen hade en intressant dialog inför fullsatta bänkar. Martin Falklind tillsammans med Markoolio gjorde även en inspirerande föreläsning om filmen ”Expedition Den gamle och havet” och framsynt fiskförvaltning i Mexiko.

Det i särklass största intresset på mässan fick Markoolio som uppträdde på stora scen och sedan signerade autograf och pratade fiske med ungdomar i flera timmar. Markoolio är engagerad i projektet Börja Fiska där ABU Garcia, Sportfiskarna och Unga Sportfiskare ger möjlighet för barn att låna fiskeutrustning gratis för att börja fiska.
Swedish Game Fair är med det kungliga Tullgarns Slott en unik samlingsplats. Mässan besöktes av 25 000 personer och trots mycket bössor och spön är helheten så mycket större: Livsstil, kläder, utrustning, friluftsliv och mat.
– Förutom att besökarna vill se fler företag inom sportfiske så har mässan återigen visat sig ta ett totalgrepp om branschen avslutar mässchefen Torbjörn Larsson.

Martin Falklind och Markoolio underhöll från scenen. (Foto: Jonas Nordigårds)

Martin Falklind och Markoolio underhöll från scenen. (Foto: Jonas Nordigårds)

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta