Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Positivt om vätterrödingen

Rödingbeståndet i Vättern är på stark frammarsch. Rapporterna om fina fångster har också duggat tätt sedan i somras.
I nya numret av Fiskejournalen berättar jag själv om mina upplevelser från en trollingtur på Vättern förra hösten. Då känns det extra roligt att kunna berätta om att Fiskeriverkets provfisken bekräftar vad många sportfiskare konstaterat – det finns mer röding i Vättern. Orsakerna är flera men det viktigaste är utan tvekan att trycket från yrkesfisket minskat och att man infört områden där rödingen är helt fredad.  Nya numret av Fiskejournalen finns i butik under de närmsta dagarna.
Anders Nicander

På väg mot rödingställena. I nya numret av Fiskejournalen berättar vi om härlig trolling efter vätterröding. (Foto: Fredrik Laaksonen)

På väg mot rödingställena. I nya numret av Fiskejournalen berättar vi om härlig trolling efter vätterröding. (Foto: Fredrik Laaksonen)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta