[/caption] " /> Premiär på Mellansjön och Kvarnsjön | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Premiär på Mellansjön och Kvarnsjön

Sportfiskarna Region Mälardalen erbjuder ett attraktivt och familjevänligt sportfiske från is på våra sjöar ute på Värmdö: Mellansjön och Kvarnsjön. I sjöarna finns förutom naturliga fiskarter även utplanterat röding och regnbåge. (Foto: Freja Fors/Sportfiskarna)

Sportfiskarna:
Äntligen blir det premiär på Sportfiskarnas regnbågssjöar ute på Värmdö. På lördag 19 januari klockan 9.30 går startskottet för årets pimpelsäsong!
Under premiärdagen kommer Sportfiskarna att finnas på plats vid Mellansjön. Här bjuder vi på grillad korv och säljer fiskekort på plats, du som är nybörjare kan även låna ett pimpelspö om du saknar egen utrustning. Den som fångar första fisken i Mellansjön får även ett fint pris!
Vill du köpa fiskekort i förväg gör du det på OKQ8 Gustavsberg eller från och med fredag på http://www.svenskafiskevatten.se/varmdosjoarna.

OBS! Fisket öppnar klockan 9.30 även på Kvarnsjön.
Fiskekorten som gäller i båda sjöarna kostar 150 kronor och ger rätt till fångst av tre regnbågar/rödingar.
Fisketips:
Både regnbåge och röding gillar en färgstark mormyska agnad med en liten bit räka och/eller maggot. Vanliga rödingblänken fungerar också bra. Man kan även meta med ett lätt flöte och en bit räka. Tänk på att inte ha för tunn lina då fisken kan vara både stor och stark, nylonlina runt 0,25 rekommenderas!
Hitta till sjöarna:

Sjöarna ligger vid Malma Kvarn, cirka 50 minuters körning från Stockholm city på Värmdöleden/väg 222, mot Stavsnäs. Svänger höger mot Malma efter Strömma/Didriksdal och kör 2,8 km till en trevägskorsning, ta sedan vänster mot Malmakvarn. Kör sedan 2,5 km fram till Mellansjön på vänster sida. Efter uppförsbacken vid Mellansjön finns en parkering på höger sida.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta