Ett charmigt smycke som många sportfiskare kan tänka sig att bära. Foto: Maria Hedberg, Länsstyrelsen Östergötland
Ett charmigt smycke som många sportfiskare kan tänka sig att bära.
Foto: Maria Hedberg, Länsstyrelsen Östergötland[/caption]I går fyllde Estelle Silvia Ewa Mary, hertiginna av Östergötland och prinsessa av Sverige, tre år.  " /> Prinsessan fick gädda i present | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Prinsessan fick gädda i present

Ett charmigt smycke som många sportfiskare kan tänka sig att bära. Foto: Maria Hedberg, Länsstyrelsen Östergötland


Ett charmigt smycke som många sportfiskare kan tänka sig att bära.
Foto: Maria Hedberg, Länsstyrelsen Östergötland

I går fyllde Estelle Silvia Ewa Mary, hertiginna av Östergötland och prinsessa av Sverige, tre år. 
Gäddan är Östergötlands landskapfisk, vilket är bakgrunden till att prinsessan förärades en guldberlock med emalj, föreställandes en gädda. I samband med överlämningen, intervjuade Radio Östergötland Sportfiskarnas gäddexpert Olof Engstedt. Reportern undrade om en gädda verkligen var en lämplig fisk att bära runt halsen för ett barn.
Olof Engstedt replikerade att denna toppredator var en utmärkt symbol och att det snart kan bli dags att lära Prinsessan Estelle att fiska.
Eftersom vi vet att pappa Kung Carl XIV Gustaf är en hängiven sportfiskare, kanske ett barnfiskespö är nästa lämpliga present?

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta