Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Prisad undervattensfotograf

Bilden på segelfisken som jagar ett sardinstim gjorde Magnus Lundgren till European Wildlife Photographer of the Year. (Foto: Magnus Lundgren)

Magnus Lundgren kan titulera sig ”European Wildlife Photographer of the Year”. Han vann kategorin för undervattensfoto med bilden på en segelfisk som jagar ett klot av sardiner.
Förutom förstaplatsen belönades han även med en andraplats i kategorin för däggdjur.
– Det är naturligtvis en stor ära att bli dubbelpremierad i European Wildlife Photographer of the Year, då det är en av de absolut mest ansedda tävlingarna inom naturfotografi, säger Magnus.
Magnus vill med sina bilder skapa en känslomässig koppling mellan betraktaren och havet.
– Jag hoppas att kunna ändra något i människors attityd och framför allt konsumtion av havets invånare. Det är ett viktigt och brådskande ämne.
Här kan du se fler av Magnus bilder.
Du har väl inte missat Fiskejournalens bildspel på ätande öringar? Klicka här för att titta.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta