Kommande helg firar ProFly i Kungsbacka två år. Kommande helg firar ProFly i Kungsbacka två år.[/caption] " /> ProFly firar två år | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
ProFly firar två år
Kommande helg firar ProFly i Kungsbacka två år.

Kommande helg firar ProFly i Kungsbacka två år.

Nu på lördag bjuder flugfiskebutiken ProFly på kalas och mässa. På plats i Kungsbacka finns även några av Sveriges skickligaste flugbindare.
Klockan tio på lördag slår ProFly upp dörrarna och sedan följer ett späckat schema hela helgen. Du kan bland annat se kastuppvisningar av Micke Blomberg och Tellis Katsogiannos. För dig som gillar flugbindning lockar ProFly med en diger laguppställning i form av; Johan Klingberg, Frank Hjortberg, Daniel Smith, Tellis Katsogiannos och Martin Johansson.
ProFly bjuder även på 15 procent rabatt under helgen, såväl i Kungsbacka-butiken som i nätbutiken.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta