Nu har det gått från planering till verkstad i Rällsälven. Den efterlängtade faunapassagen förbi kraftverksdammen i ån håller nämligen på att bli verklighet. " /> Rällsälven får faunapassage | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Nu ska det bli en faunapassage i Rällsälven. Foto: Mälarenergi
Rällsälven får faunapassage

Nu har det gått från planering till verkstad i Rällsälven. Den efterlängtade faunapassagen förbi kraftverksdammen i ån håller nämligen på att bli verklighet.

Det är Mälarenergi som meddelar att de ny påbörjat bygget av en faunapassage – en vandringsväg för fisk och andra vattenlevande djur – vid Rällsälvs kraftverk i norra Örebro län. Faunapassagen byggs inom ramen för EU-projektet LIFE IP Rich Waters, ett EU-finansierat projekt som bland annat genomförs i Örebro län.

Faunapassagen i Rällsälven byggs i form av en 350 meter lång naturliknande bäck förbi kraftverksfallet, och beräknas stå färdig i slutet av maj 2019. Åtgärden kommer framför allt att gynna öringen och den hotade flodpärlmusslan och är en del av EU:s vattenmiljöprogram LIFE IP Rich Waters, skriver Mälarenergi i ett pressmeddelande.

Spana in detta fiskekort!

”Stockholmskortet” har släppts – fiska billigt i 40 vatten

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta