Joel Abrahamsson, rekordhållare på att dra haj från kajak, sällar sig till de tusentals som vill att Östersunds kommun återställer Långforsen i Långan. " /> Joel Abrahamsson skickar brev om Långfors | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Nu drar Joel Abrahamsson iväg ett brev till Östersunds kommun och kommunalrådet AnnSofie Andersson. Foto: Anders Nicander
Joel Abrahamsson skickar brev om Långfors

Joel Abrahamsson, rekordhållare på att dra haj från kajak, sällar sig till de tusentals som vill att Östersunds kommun återställer Långforsen i Långan.

Joel Abrahamsson har många strängar på sin lyra. Fiske från kajak är något han brinner för, och i höstas blev han världsberömd efter att ha fångat en håkäring från kajak. Joel slog det gamla rekordet ordentligt, håkärringen vägde otroliga 556 kilo.
Men nu drar Joel iväg ett brev till Östersunds kommun och kommunalrådet AnnSofie Andersson, istället för att dra upp haj. I brevet uppmanas kommunen att som ägare av Jämtkraft verkställa beslutet från i våras att ta bort kraftverksresterna och återställa forsen till gagn för biologisk mångfald och sportfisketurism.
– Jag sysslar mest med fiske efter stora fiskar i sjöar och hav, men självklart ställer jag upp för att forsarna i åar och älvar bevaras för miljön och inte byggs ut med vattenkraft, menar Joel.

Tidigare har Gunnar Westrin, känd flugfiskenestor och författare, Marko ”Markoolio Lehtisalo, känd artist, och den kända gruppen Weeping Willows skickat brevet tillkommunen med vädjan att ta ett riktigt bra beslut för miljön i stort, och samtidigt uppmanat andra att göra samma sak.
Här kan du hjälpa till och genom att skicka ditt brev också.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta