Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rekord på Fiskejournalen.se

Över 100 kommentarer på en artikel är rekord på fiskejournalen.se och ett mått på ert engagemang.

Fiskejournalen och Älvräddarnas brevkampanj genererar en strid ström av protestbrev till regeringen. Ytterligare ett bevis för att frågan engagerar är antalet kommentarer här på vår webbsajt.
På vår sida Engagera Dig! ligger såväl en artikel om planerna på att leda vatten från Piteälven och ett färdigskrivet brev som kan skickas med webbformulär. Sedan kampanjen startade för två veckor sedan har fler än 5000 brev skickats. Engagemanget växer för varje dag och vi är djupt tacksamma för er hjälp.
En annan mätsticka för hur mycket frågan engagerar är antalet kommentarer till artikeln. I dagsläget finns över 100 kommentarer – ett nytt rekord för vår webbsida.

Fortsätt gärna att kommentera då detta också ger en viktig signal utåt. Det är nämligen inte bara sportfiskare som läser kommentarerna. Makthavare, företrädare för vattenkraften och andra som vill känna av våra åsikter besöker då och då fiskejournalen.se.
Klicka här för att läsa andras kommentarer och skriv gärna en du med. Om du inte har skickat ett protestbrev – gör det nu.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Em Chaipha med en av årets absolut största svenska gäddor. Foto: Privat
Trassel för polarna – då fick Em monstergäddan

Em Chaipha trodde inte att håven behövdes, eftersom det troligtvis var en liten fisk som slukat betet. Men oj så fel han hade. Både håven och kameran kom till användning eftersom det var en gädda på makalösa 17,8 kilo som satt i andra änden linan.

Drömfisken är landad!

Det är sannerligen storgäddornas vår i Sverige. Knappt har krutröken skingrats efter Esbjörn Möllerströms 18-kilosgädda innan nästa koloss rapporteras in.

Det var alltså Em Chaipha från Tidaholm som fick sitt livs fiskeminne när han var ute tillsammans med kamraterna Alexanders Lidholm och Joel Andersson.
– Vi åkte till ett ställe där vi har dragit många fina fiskar förut. Alexander och Joel fick trassel i rullen och satte sig ner för att försöka pilla upp knutarna. I samma ögonblick kastar jag ut och säger på skoj ”va gött om vi skulle få en plussare så att vi kan åka hem”.

Em tog några vevtag och gjorde ett långt stopp, och då small det till.
– Tanken slår mig inte att det är en megafisk, så jag säger till polarna att vågen inte behövs utan att jag kan handlanda den i stället. Men det fick jag ångra.

Det blev i stället en ordentlig kamp innan gäddan låg i håven, och vågen drogs alltså ned till imponerande 17,8 kilo. Måttbandet visade 124 centimeter, och fiskekamraterna insåg naturligtvis att de hade en av årets största svenska gäddor i båten.

 

Dragit 14-kilos tidigare
Em hade tidigare ett personligt rekord på 14 kilo, och frågan är vilka mål han har med sitt fiske efter en sådan här fångst?
– Det är väl att utvecklas som sportfiskare, och så har det alltid varit. Helt enkelt att köra vidare och hoppas på ännu fler stora damer, konstaterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en fantastisk fisk, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta