Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Rekord-Vagner slår till igen

Nu har han gjort det igen – Fiskejournalens världsreporter Jakub Vagner. I djupet av Amazonas krossade han sitt eget världsrekord på arapaima med gigantfisken på bilden ovan.
Fiskejournalens läsare stiftade bekantskap med Jakub Vagner när han beskrev det sanslösa fisket efter Goliath tigerfisk i hjärtat av Kongo. Sedan dess har vi berättat att Jakub varit en sväng till Thailand och slagit världsrekord på ”swai catfisk”, en sorts mal. Enligt IGFA-tidningen har han också hunnit med en vända till Italien – där det förstås också blev världsrekord. Jakub baxade upp en gigantisk mal (Siluris glanis, alltså samma som vi har i Sverige) på 110 kilo.
Just nu befinner han sig i Amazonas för att spela in några filmer för National Geographic. Framför rullande kameror har Jakub bärgat en enorm arapaima (bilden ovan) på hela 154 kg och dryga tre meters längd.
Svenne Andersson

Det behövdes fyra man för att hålla den över tre meter långa fisken.

Det behövdes fyra man för att hålla den över tre meter långa fisken.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta