Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Release `em på Vaeröy

Under andra dagen av Fiskejournalens läsarresa till Vaeröy satsade vi på hälleflundra. Fisket var trögt. men vad gör det när solen skiner och man är på en av världens vackraste platser. Vi kan dock konstatera att Fiskejournalen och CWC:s projekt Release `em fått gensvar.
Att hälleflundran är en lysande matfisk är vida känt. Ändå väljer många att släppa tillbaka, åtminstone en del av, sina flundror. Göran Roberts, vida berest sportfiskare med flera Vaeröybesök på sitt samvete, valde att låta sin hälleflundra simma vidare. Fisket är mer än fångsten, konstaterar han och belönas med en stilig keps.
Tanken bakom Release `em är att sportfisket ska ta sitt ansvar och inte skatta hälleflundrabeståndet för hårt. Även om det inte finns några tecken på att bestånden i dessa vatten i Nordnorge minskar tror vi, och många med oss, på en sund återhållsamhet när det gäller att behålla fångad fisk.
Anders Nicander

Gunnar Rikards valde att släppa tillbaka sin hälleflundra och belönades med den här snygga kepsen. (Foto: Håkan Otterberg)

Göran Roberts valde att släppa tillbaka sin hälleflundra och belönades med den här snygga kepsen. (Foto: Håkan Otterberg)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta