Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Den här gäddan har Richard Björn drömt om länge. Foto: Privat
Richard fick sin drömgädda: ”Jag bara skrek rätt ut”

Plötsligt händer det. Och ibland när vi är som närmast att ge upp. Richard Björn har jagat gammelgäddan i hela sitt fiskeliv, och nu i säsongens elfte timme blev drömmen äntligen sann.

– Alla har vi sett inläggen på 10-kilosgäddor och uppåt, och tänkt att en sådan där kommer jag aldrig att få se med min smala utrustning. Men i dag var det min tur, säger en nöjd Richard till Fiskejournalen.
Så här berättar han om det lyckade fiskafänget, på en inlandssjö i Västernorrland.
– Jag begav jag ut med min beteslåda med jiggar som har ett stort hål i hörnet. Ställde mig i vikarna som vanligtvis brukar ge resultat, men inte ett hugg. Redo att ge upp gav jag fisket en sista chans och trollade samtidigt som jag fipplade med telefonen en stund. Helt plötsligt får jag ett hugg och ser ett plask 20 meter bakom mig.

Richard tyckte inte att den såg så stor ut, kanske 3–4 kilo på sin höjd. Ganska snart kände han dock en tyngd som han aldrig varit med om förut.
– I 10–15 minuter lekte jag med slirbromsen för att inte sätta för mycket motstånd när fisken rusade. Jag kunde knappt bärga mig att få se fisken, men så fort hon började närma sig ytan så rusade hon ner mot botten igen. När hon väl kom upp till ytan kunde jag knappt tro mina ögon, bredden mellan mage och rygg var något jag aldrig sett förut, och för att inte tala om huvudet.

Kunde inte behärska sig
Men det var först när Richard fick upp gäddan i båten som han förstod hur stor den faktiskt var.
– Adrenalinet slog till och jag kunde inte behärska mina känslor och bara skrek rätt ut. Jag beundrade damen i ett par sekunder och började då bekymra mig över fiskens hälsa och skyndade då på med att kroka loss och väga henne. Jag kunde knappt tro att det var sant när jag såg vågen pendla mellan 13,17–13,24 kilo. Jag stoppade snabbt ner henne i vattnet efter vägningen och det tog inte lång tid innan hon majestätiskt simmade ner mot djupet igen, berättar en glad fångstman.

Stort grattis till dina drömmars fisk, säger vi på Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta