Annons
Richard fick sin drömgädda: "Jag bara skrek rätt ut" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 vecka sedan Sverige Anders Lundin
Den här gäddan har Richard Björn drömt om länge. Foto: Privat
Richard fick sin drömgädda: ”Jag bara skrek rätt ut”

Plötsligt händer det. Och ibland när vi är som närmast att ge upp. Richard Björn har jagat gammelgäddan i hela sitt fiskeliv, och nu i säsongens elfte timme blev drömmen äntligen sann.

– Alla har vi sett inläggen på 10-kilosgäddor och uppåt, och tänkt att en sådan där kommer jag aldrig att få se med min smala utrustning. Men i dag var det min tur, säger en nöjd Richard till Fiskejournalen.
Så här berättar han om det lyckade fiskafänget, på en inlandssjö i Västernorrland.
– Jag begav jag ut med min beteslåda med jiggar som har ett stort hål i hörnet. Ställde mig i vikarna som vanligtvis brukar ge resultat, men inte ett hugg. Redo att ge upp gav jag fisket en sista chans och trollade samtidigt som jag fipplade med telefonen en stund. Helt plötsligt får jag ett hugg och ser ett plask 20 meter bakom mig.

Richard tyckte inte att den såg så stor ut, kanske 3–4 kilo på sin höjd. Ganska snart kände han dock en tyngd som han aldrig varit med om förut.
– I 10–15 minuter lekte jag med slirbromsen för att inte sätta för mycket motstånd när fisken rusade. Jag kunde knappt bärga mig att få se fisken, men så fort hon började närma sig ytan så rusade hon ner mot botten igen. När hon väl kom upp till ytan kunde jag knappt tro mina ögon, bredden mellan mage och rygg var något jag aldrig sett förut, och för att inte tala om huvudet.

Kunde inte behärska sig
Men det var först när Richard fick upp gäddan i båten som han förstod hur stor den faktiskt var.
– Adrenalinet slog till och jag kunde inte behärska mina känslor och bara skrek rätt ut. Jag beundrade damen i ett par sekunder och började då bekymra mig över fiskens hälsa och skyndade då på med att kroka loss och väga henne. Jag kunde knappt tro att det var sant när jag såg vågen pendla mellan 13,17–13,24 kilo. Jag stoppade snabbt ner henne i vattnet efter vägningen och det tog inte lång tid innan hon majestätiskt simmade ner mot djupet igen, berättar en glad fångstman.

Stort grattis till dina drömmars fisk, säger vi på Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta