[/caption] Idag var första fiskedagen för Fiskejournalen och Abu Garcias Drömresegäng som nyss kom fram till Seychellerna. Havet var gropigt på grund av en tropisk storm som härjar inte långt från ön Desroches där gänget befinner sig. Drömresevinnaren Benny Hellström aldrig har varit ute i en liknande sjögång, men han led som tur var inte ett dugg av sjösjuka. Gänget hade trots den gropiga sjön ett sagolikt fiske efter flera olika exotiska arter, på flera olika metoder - mete, dropshooting samt trolling. Bennys bästa fisk denna dag blev också hans livs största fisk - en tre meter lång sailfish.
" /> Rivstart för Benny | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Rivstart för Benny

Skepparen Henk hjälper Benny att posera med sin tre meter långa sailfish, innan han återutsätter den. (foto: Martin Falklind)

Idag var första fiskedagen för Fiskejournalen och Abu Garcias Drömresegäng som nyss kom fram till Seychellerna. Havet var gropigt på grund av en tropisk storm som härjar inte långt från ön Desroches där gänget befinner sig. Drömresevinnaren Benny Hellström aldrig har varit ute i en liknande sjögång, men han led som tur var inte ett dugg av sjösjuka. Gänget hade trots den gropiga sjön ett sagolikt fiske efter flera olika exotiska arter, på flera olika metoder – mete, dropshooting samt trolling. Bennys bästa fisk denna dag blev också hans livs största fisk – en tre meter lång sailfish.
– Visst är gösen, som jag vann den här resan med, mitt livs fisk, men det här var helt osannolikt, en ny dimension liksom! Hugget var dramatiskt. Fisken var uppe gång på gång och slog med spjutet på en conahead (plastbläckfisk), men utan att hugga. I fler minuter följde den efter och drev gäck med alla ombord. Tillslut lyckades man att simulera att betet ”dog” på ett bra sätt, vilket fick fisken att ta. Sedan hade Benny att göra i nästan 20 minuter med den vackra fisken. Fångstmannen själv är överväldigad:
– Sådant här har jag bara sett på tv förut, och kanske drömt om, men att få uppleva det på riktigt…ja, det här kommer att ta lång tid att smälta… Grattis, säger Fiskejournalen, Abu Garcia och alla våra läsare! Det är dessutom flera spännande fiskedagar kvar, så räkna med många fler härliga rapporter.

// Martin F

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta