Rivstart för Benny

Skepparen Henk hjälper Benny att posera med sin tre meter långa sailfish, innan han återutsätter den. (foto: Martin Falklind)

Idag var första fiskedagen för Fiskejournalen och Abu Garcias Drömresegäng som nyss kom fram till Seychellerna. Havet var gropigt på grund av en tropisk storm som härjar inte långt från ön Desroches där gänget befinner sig. Drömresevinnaren Benny Hellström aldrig har varit ute i en liknande sjögång, men han led som tur var inte ett dugg av sjösjuka. Gänget hade trots den gropiga sjön ett sagolikt fiske efter flera olika exotiska arter, på flera olika metoder – mete, dropshooting samt trolling. Bennys bästa fisk denna dag blev också hans livs största fisk – en tre meter lång sailfish.
– Visst är gösen, som jag vann den här resan med, mitt livs fisk, men det här var helt osannolikt, en ny dimension liksom! Hugget var dramatiskt. Fisken var uppe gång på gång och slog med spjutet på en conahead (plastbläckfisk), men utan att hugga. I fler minuter följde den efter och drev gäck med alla ombord. Tillslut lyckades man att simulera att betet ”dog” på ett bra sätt, vilket fick fisken att ta. Sedan hade Benny att göra i nästan 20 minuter med den vackra fisken. Fångstmannen själv är överväldigad:
– Sådant här har jag bara sett på tv förut, och kanske drömt om, men att få uppleva det på riktigt…ja, det här kommer att ta lång tid att smälta… Grattis, säger Fiskejournalen, Abu Garcia och alla våra läsare! Det är dessutom flera spännande fiskedagar kvar, så räkna med många fler härliga rapporter.

// Martin F

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...