Årets musikunderhållning på Fiskekryssningen står sportfiskeprofilerna  Nicka Hellenberg och Håkan Fransson, tillsammans med deras nybildade band - Rock n´Reel. " /> Rock n´Reel på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Nicka Hellenberg är inte bara en duktig fiskare, utan även en grym trummis.
Rock n´Reel på Fiskekryssningen

Årets musikunderhållning på Fiskekryssningen står sportfiskeprofilerna  Nicka Hellenberg och Håkan Fransson, tillsammans med deras nybildade band – Rock n´Reel.
Nicka Hellenberg är inte bara storfiskregistrerare, bloggare och fiskejournalist, utan även professionell musiker. Han spelar bland annat i bandet Jono. Vår vertikalguru Håkan Fransson är en fena på gitarr och sång. Det blir rock-covers av klassiskt slag.
Weeping Willows tar paus i år och åker istället med som vanliga fiskekryssare. Vi håller också tummarna för ett gästspel på scenen av Markoolio. Utsikterna för detta är goda!
Nu är det bara 9 dagar kvar på boka-tidigt-rabatten! Från 490 kr/person istället för från 650 kr/person. Ring och boka din Fiskekryssning direkt hos Tallinksilja, 08-666 33 33 eller läs mer på Fiskekryssningen.se

 

 

 

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta