Önskad eller oönskad – Fiskejournalen kan inte låta bli att uppmärksamma den här rödingkolossen på 4,6 kilo som rutinerade fiskaren Stefan Lind tog på torrfluga för ett tag sedan. " /> Rödingkolossen som fångstmannen helst vill slippa | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
4.6 kilo röding från Långan.
Rödingkolossen som fångstmannen helst vill slippa

Önskad eller oönskad – Fiskejournalen kan inte låta bli att uppmärksamma den här rödingkolossen på 4,6 kilo som rutinerade fiskaren Stefan Lind tog på torrfluga för ett tag sedan.

Normalt sett är detta en drömfångst för vilken flugfiskare som helst, men inte i detta fall eftersom det inte rör sig om en önskad art, åtminstone inte för Stefan. Den steg nämligen till en torrfluga i övre delarna av jämtländska harreldoradot Långan, där det egentligen inte ska husera den här typen av röding.

– Det är en odlad fisk från Landösjön, och dessutom var den svampangripen på fenorna och hade en fläck på varje sida. Jag är faktisk förvånad att han tog flugan, en olivgrön nattslända, säger Stefan Lind.

Även om han inte gillar företeelsen att odlad fisk letar sig ned i Långan, eftersom den kan störa den vilda fisken, så kan han inte låta bli att förundras över mångfalden som en flugfiskare kan få uppleva där.

– Det är ju på sätt och vis unikt att kunna få röding, kanadaröding, bäckröding, öring och harr med flera arter i samma vattendrag.

Stefan Lind är en känd storfiskare i Jämtland, och Fiskejournalen råkar veta att han fångat ett par vilda öringar över 5 kilo denna sommar, men det är en annan historia …

Relaterad nyhet från din region
47 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta