Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rök till grillen

Gör grillmaten godare, roligare och stötta samtidigt Ge fan i våra vatten.

Sommarens hetaste grillprodukt är här. Rocksmoke hickory är rökpinnar som är tillverkade av trumpinnar. En taktfast rökt öring kanske blir sommarens melodi?
Hickoryn i Rocksmoke är noga utvald i West Calorina, USA, för att bli trumpinnar till flera kända rockband. Motörhead, Accept, The Hives och Mustach för att nämna några. När trumpinnarna kapas i rätt längd så blir det en stump över. Denna hamnar i påsarna och väntar på att få smaksätta dina grillanrättningar i sommar. Överskottet när du handlar en påse Rocksmoke hickory går till Sportfiskarnas Ge fan i våra vatten. Ännu en välsmakande krydda med andra ord.
Du kan köpa rökpinnarna på Sportfiskarnas webbshop under kategorin Ge fan i våra vatten.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta