Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Rovfiskseminarium

Hur står det egentligen till med våra rovfiskbestånd och vilken roll spelar de för Östersjöns välbefinnande? På Sportfiskemässan har du chansen att förkovra dig i ämnet.

Nu är det dags att anmäla sig till seminariet ”Rovfisk i fokus” som hålls på Sportfiskemässan i Stockholm 23 mars.
Rovfiskar som gädda och abborre står i fokus på Sportfiskarnas seminarium på Sportfiskemässan i Kista. Man kommer behandla följande frågeställningar: Hur står det till med våra populära fiskarter? Vilka fiskevårdsåtgärder genomförs och vad kan vi mer göra för att förbättra bestånden av rovfisk?
Forskare finns på plats för att dela med sig av de senaste rönen och dagen avslutas med en spännande debatt och diskussion. Förhoppningsvis rätas frågetecken ut samtidigt som nya visioner föds – för ett friskare hav med mycket rovfisk.
För mer information, klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta