På senare tid har allt fler initiativ tagits för att rädda och stärka våra kvarvarande laxbestånd. Nu har Abu Garcia har tagit fram en helt unik och mycket vacker rulle för att stödja Stiftelsen för Östersjölaxen. För varje såld rulle går en rejäl slant till att stödja dess arbete. " /> Rulle till förmån för laxen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Både guld och silver i specialrullen som levereras i en lyxig trälåda.
Rulle till förmån för laxen

På senare tid har allt fler initiativ tagits för att rädda och stärka våra kvarvarande laxbestånd. Nu har Abu Garcia har tagit fram en helt unik och mycket vacker rulle för att stödja Stiftelsen för Östersjölaxen. För varje såld rulle går en rejäl slant till att stödja dess arbete.

Ambassadeur 6500 Salmo Salar special edition är tillverkad i endast 50 numrerade exemplar som levereras i en lyxig trälåda. Den har ett stativ i guldpläterad mässing samt silverpläterade yttergavlar, vev och stjärnhjul. Utväxlingen är 5,3:1 och den är utrustad med Carbon Matrix slirbroms.
Rullen kommer att kosta 5995:- och säljs hos välsorterade sportfiskebutiker. Av rullens pris så går 2000:- per rulle till stiftelsen
Stiftelsen för Östersjölaxen arbetar för att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag. Den bildades med stöd av bland andra Världsnaturfonden, Sportfiskarna, Swedbank, SLU och Östersjölaxälvar i samverkan.
Läs mer här: www.balticsalmonfund.org

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Hur får man havsöringen att hugga? Den frågan svarade experterna på. Foto: Nicka Hellenberg
Havsöringsfiske för unga blev en fullträff

Havsöringsfiske för unga blev en riktig hit, när det arrangerades fiskeaktivitet på Gotland under flaggen ”Luften är fri”.

Under en grå aprilhimmel samlades förväntansfulla och fiskefebriga ungdomar på en gotländska kusten för att få testa på spinn- och flugfiske efter de silvriga raketerna – havsöringarna.
Ett antal unga sportfiskare fick testa på kustfiske med vadarbyxor under några spännande timmar. Hela aktiviteten skedde i regi av Sportfiskarna på Gotland, i samarbete med Jaktia Visby, Vision Fly Fishing och Abu Garcia.

Det här populära eventet kunde ske med stöd av medel från Svenskt Friluftsliv och Naturvårdsverket. Allt under flaggan ”Luften är fri” – ett projekt som syftar till att få fler människor att prova friluftsliv. På sikt vill man att ett stort antal aktiviteter av det här slaget långsiktigt ska öka medvetenheten om friluftslivets värden och ge mer kunskap om allemansrätten.

Tillbaka till Gotlandskusten. Joakim Lyander från Sportfiskarna höll i verksamheten och berättade om grunderna i havsöringsfisket, innan det var dags för mer skarpt läge.

De ungdomar som ville testa på flugfiske fick först en snabbkurs på torra land av Niklaus Bauer från Vision, medan Thomas Sjöblom från ABU Garcia tog med sig spinnfiskegänget till vattenbrynet. Förutom dessa tre herrar fanns även Andreas Johannesson och Ola Thomsson från Jaktia Visby med och hjälpte till med såväl handfasta råd som utrustning.

Och visst lyckades ungdomarna också få fisk. Alla som fiskat havsöring på kusten vet hur knivigt det kan vara och hur mycket tid man kan behöva lägga ner innan den första fisken biter, men med professionell ledsagning blir vägen avsevärt kortare.
Ett par riktigt fina havsöringar bet över dragen och kunde efter ett par snabba bilder återbördas till sitt bräckta och rätta element.

Projektledare Joakim Lyander sammanfattar:
– Jag tyckte att satsningen blev lyckad och jag upplevde att alla deltagare var väldigt nöjda med dagen. Att två av juniorerna dessutom lyckades fånga sin allra första havsöring, helt på egen hand, var en fantastisk upplevelse att få bevittna. Jag är helt säker på att detta tillfälle gav flera av deltagarna mersmak och att några tog med sig minnen för livet!
Nedan ett bildsvep från dagen.
Nicka Hellenberg

Foto: Nicka Hellenberg och Joakim Lyander

Du kanske även gillar detta