På senare tid har allt fler initiativ tagits för att rädda och stärka våra kvarvarande laxbestånd. Nu har Abu Garcia har tagit fram en helt unik och mycket vacker rulle för att stödja Stiftelsen för Östersjölaxen. För varje såld rulle går en rejäl slant till att stödja dess arbete. " /> Rulle till förmån för laxen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Både guld och silver i specialrullen som levereras i en lyxig trälåda.
Rulle till förmån för laxen

På senare tid har allt fler initiativ tagits för att rädda och stärka våra kvarvarande laxbestånd. Nu har Abu Garcia har tagit fram en helt unik och mycket vacker rulle för att stödja Stiftelsen för Östersjölaxen. För varje såld rulle går en rejäl slant till att stödja dess arbete.

Ambassadeur 6500 Salmo Salar special edition är tillverkad i endast 50 numrerade exemplar som levereras i en lyxig trälåda. Den har ett stativ i guldpläterad mässing samt silverpläterade yttergavlar, vev och stjärnhjul. Utväxlingen är 5,3:1 och den är utrustad med Carbon Matrix slirbroms.
Rullen kommer att kosta 5995:- och säljs hos välsorterade sportfiskebutiker. Av rullens pris så går 2000:- per rulle till stiftelsen
Stiftelsen för Östersjölaxen arbetar för att främja en långsiktigt hållbar förvaltning av vilda lax- och öringbestånd i Östersjön och dess vattendrag. Den bildades med stöd av bland andra Världsnaturfonden, Sportfiskarna, Swedbank, SLU och Östersjölaxälvar i samverkan.
Läs mer här: www.balticsalmonfund.org

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta