Många trodde att en miljöanpassning av vattenkraften var på gång, men socialdemokraterna verkar nu vilja annorlunda. " /> S vill inte miljöanpassa vattenkraften | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
S vill inte miljöanpassa vattenkraften

Många trodde att en miljöanpassning av vattenkraften var på gång, men socialdemokraterna verkar nu vilja annorlunda.

Planerna på att ställa samma miljökrav på vattenkraften som på annan miljöpåverkande verksamhet ser ut att gå i stöpet. Det framgår bland annat av en intervju från SVT som sändes i Mittnytt igår.
Socialdemokraternas energipolitiske talesman Ingemar Nilsson ifrågasätter nu den utredning som skulle ligga till grund för förändringen.
– Att nypröva all svensk vattenkraft enligt miljöbalken, det är inte genomförbart som vi ser det. Det skulle innebära betydande inskränkningar i vattenkraftproduktionen, säger Ingemar Nilsson från Västernorrland.
Älvräddarna, som hoppats mycket på vattenverksamhetsutredningens förslag, är oroade över Nilssons utspel.
– Vi är medvetna om att vi behöver svensk vattenkraft, den är oerhört viktig för det svenska samhället men däremot måste den miljöanpassas precis som all annan energiproduktion, säger Älvräddarna ordförande Christer Borg.
Se Mittnytts inslag med Ingemar Nilsson (S) och Christer Borg, Älvräddarna.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta