Krokar bundna med chenille är hett bland abborrpimplare. De går förstås att köpa färdiga, men att binda själv är faktiskt inte så svårt. Och att fånga drömabborren på en egentillverkad krok ger förstås en härlig mersmak! " /> Så binder du en pimpelkrok | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Hans Hällman
Lär dig binda en effektiv pimpelkrok av chenille.
Så binder du en pimpelkrok

Krokar bundna med chenille är hett bland abborrpimplare. De går förstås att köpa färdiga, men att binda själv är faktiskt inte så svårt. Och att fånga drömabborren på en egentillverkad krok ger förstås en härlig mersmak!
Pimpelfiske kräver ofta massor av tålamod och positivt tänkande. Ibland går det trögt och då är det viktigt att behålla tron. Inte minst på betet. Christer Skau är en duktig krokbindare och bjuder här på en utförlig beskrivning av hur du binder riktigt pimpelgodis till vinterns borrar.

Starta bildspelet för att se hur man binder en chenillekrok.

[allergallery id=”37924″]

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta