Idag finns till exempel båtborsttvättar som tar bort påväxten både enklare och billigare än genom målning.
Idag finns till exempel båtborsttvättar som tar bort påväxten både enklare och billigare än genom målning.[/caption]Bottenmålning är både jobbigt och giftigt. Nu har det kommit smarta mekaniska lösningar på problemet. " /> Så slipper du bottenmåla båten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Så slipper du bottenmåla båten

Idag finns till exempel båtborsttvättar som tar bort påväxten både enklare och billigare än genom målning.


Idag finns till exempel båtborsttvättar som tar bort påväxten både enklare och billigare än genom målning.

Bottenmålning är både jobbigt och giftigt. Nu har det kommit smarta mekaniska lösningar på problemet.
I den teckande kortfilmen om havstulpanen presenteras sex smarta sätt att bli av med havstulpaner och alger. Du slipper slitet med att måla och vi får friskare hav med mindre gifter. Båtbottenfärger påverkar de facto både fisk och andra organismer.
Se de konkreta tipsen från batmiljo.se i deras film här

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta