Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Säg vad du tycker

HaV informerar om förslaget som ska ge oss friska hav 2020. (Foto: Anders Nicander)

Redan nu i veckan presenterar Havs- och Vattenmyndigheten förslaget God havsmiljö 2020 för allmänheten i Göteborg och Stockholm. Har du möjlighet att komma är detta ett bra tillfälle att säga vad du tänker om tillstånden i svenska hav.
Ett förslag till havsförvaltning som fått namnet God havsmiljö 2020 presenterade här om veckan.  Förslaget är mycket omfattande och det tänder ett ljus av hopp att vi ska kunna få tillbaka det fantastiska marina sportfiske vi en gång hade.
På måndag och tisdag bjuder myndigheten in till presentation. På måndag i Folkets hus i Göteborg och på tisdag på Nalen i Stockholm city.
Ansvariga tjänstemän från HaV kommer att medverka och berätta om förslaget som  nu  är ute på remiss.
För mer info klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta