Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Säg vad du tycker

HaV informerar om förslaget som ska ge oss friska hav 2020. (Foto: Anders Nicander)

Redan nu i veckan presenterar Havs- och Vattenmyndigheten förslaget God havsmiljö 2020 för allmänheten i Göteborg och Stockholm. Har du möjlighet att komma är detta ett bra tillfälle att säga vad du tänker om tillstånden i svenska hav.
Ett förslag till havsförvaltning som fått namnet God havsmiljö 2020 presenterade här om veckan.  Förslaget är mycket omfattande och det tänder ett ljus av hopp att vi ska kunna få tillbaka det fantastiska marina sportfiske vi en gång hade.
På måndag och tisdag bjuder myndigheten in till presentation. På måndag i Folkets hus i Göteborg och på tisdag på Nalen i Stockholm city.
Ansvariga tjänstemän från HaV kommer att medverka och berätta om förslaget som  nu  är ute på remiss.
För mer info klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta