[/caption] " /> Säljstopp för odlade räkor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Säljstopp för odlade räkor

– Vi vet inte varför medlet finns i räkorna, huvudsaken är att partiet är stoppat och inte kommer ut i handeln, säger Anna-Lena Waldemarsson från miljöskyddskontoret till Skånskan.se. (Foto: Martin Falklind)

Miljökontoret i Skåne har stoppat ett parti på nästan 20 000 kilo frysta, odlade, råa odlade räkor från Vietnam. De innehåller en sorts antibiotika som inte får finnas i livsmedel. Detta rapporterar Skånskan.se.
Miljökontoret i Skåne fick larm från gränsskyddet i Helsingborg som gjort ett stickprov. Analysen visade att räkorna innehöll kloramfenikol, en sorts antibiotika som i dag används mycket sparsamt i västvärden och då huvudsakligen för behandling av ögoninfektion hos människor. De 1 904 förpackningarna med cirka 20 000 kilo odlade vietnamesiska räkor är nu belagda med saluförbud. Enligt importören Seamaid har inga räkor från partiet hunnit ut till butik. Det är i dagsläget oklart vilken art av räka det handlar om.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta