[/caption] " /> Säljstopp för odlade räkor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Säljstopp för odlade räkor

– Vi vet inte varför medlet finns i räkorna, huvudsaken är att partiet är stoppat och inte kommer ut i handeln, säger Anna-Lena Waldemarsson från miljöskyddskontoret till Skånskan.se. (Foto: Martin Falklind)

Miljökontoret i Skåne har stoppat ett parti på nästan 20 000 kilo frysta, odlade, råa odlade räkor från Vietnam. De innehåller en sorts antibiotika som inte får finnas i livsmedel. Detta rapporterar Skånskan.se.
Miljökontoret i Skåne fick larm från gränsskyddet i Helsingborg som gjort ett stickprov. Analysen visade att räkorna innehöll kloramfenikol, en sorts antibiotika som i dag används mycket sparsamt i västvärden och då huvudsakligen för behandling av ögoninfektion hos människor. De 1 904 förpackningarna med cirka 20 000 kilo odlade vietnamesiska räkor är nu belagda med saluförbud. Enligt importören Seamaid har inga räkor från partiet hunnit ut till butik. Det är i dagsläget oklart vilken art av räka det handlar om.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta