Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Sambon satt på plats

Han får i alla fall äran att hålla upp 100-klubbaren – sambon Björn. Fast det är Boel Edvarsson som fångat gäddan vid fiske i Lungsjön.
Boel, som bor i Landvetter, men för tillfället var på besök i föräldrahemmet i Norrland, berättar utförligt om fångsten av storgäddan.
”Fisketokige” sambon Björn skulle flugfiska gädda, medan Boel nöjde sig med lite lätt spinnfiske efter abborre. Efter ett par bottennapp var hon nära att lägga av, men så kände hon några småryck i Atom-draget…
”Trodde först att det rörde sig om en abborre, men när fisken närmar sig båten ser Björn att det är en gädda och samtidigt gör gäddan en riktigt tung rusning. Den drar som ett expresståg rätt in i vassen och jag kan knappt göra någonting.”
Så småningom lyckas Boel få in gäddan till båten och med ett gälgrepp lyfter Björn den ur vattnet, för att kunna släppa ut den så snabbt som möjligt. Det är därför det är han som får agera fotomodell. Innan den får simma tillbaka mäts den till hela 110 centimeter.
”Kändes lite småkul att få sätta min sambo på plats ordentligt”, avslutar Boel anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Sambon Björn fick agera fotomodell när Boel Edvardsson 100-klubbare skulle förevigas.

Sambon Björn fick agera fotomodell när Boel Edvardsson 100-klubbare skulle förevigas.

Relaterad nyhet från din region
54 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta