Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sätt fart på regnbågen

Propellerflugorna kan utnyttja spinnarens lockande egenskaper, samtidigt som de kan fiska ultralångsamt. (Foto: Gordon P Henriksen)

Letar du efter flugan som kan få fart på tröga regnbågar? Då kan propellerflugan vara ett bra alternativ. I senaste numret av Fiskejournalen får du lära dig hur man tillverkar den, kryddat med fisketips.
Fiskejournalens danska medarbetare Gordon P Henriksen har provat ett knep för att få fart på tröga regnbågar. En liten fluga med en roterande propeller i nosen gör susen. I Fiskejournalen nummer 1-2 hittar du en beskrivning hur du själv kan tillverka propellerflugan samt hur du fiskar effektivast med dem.
På vår webb-tv hittar du filmer om regnbågsfiske. Klicka här och sök på regnbåge.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta