Annons
Se när 11-årige Theo fångar sensationella rekordet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Sveriges största spöfångade bonito någonsin. Foto: Maria Björkman
Se när 11-årige Theo fångar sensationella rekordet

Ett av årets häftigaste fiskafängen utspelade sig i lördags på Västkusten. Det var 11-årige Theo Björkman som fångade en bonito i rekordformat – till hela familjens stora glädje.

Det bubblar fortfarande av känslor i familjen Björkman efter händelsen i lördags, som garanterat blir ett minne för livet. De hade varit ute och fiskat makrill och vitling längs Halländska kusten, och på vägen hem beslöt de sig för att göra ett stopp vid kända bonitostråket Bua. Det dröjde inte länge förrän ett stort exemplar högg Theos wobbler, och under dramatik så kunde den slutligen landas i båten.
– Den var 68 centimeter lång och vägde 3,83 kilo. Vi har inte hört talas om någon större som fångats i Sverige, säger mamma Maria Björkman.

Hon har rätt. Såvida deras våg stämmer så är det med råge den största bonito som har registrerats i Sverige. Det gällande rekordet är på 2 850 gram och 64 centimeter, och innehas av Niklas Petersson sedan september 2020. Nedan kan du se filmen som mamma Maria spelade in, som redigerats och lagts ut av KSK Ungdom Kungsfiskarna. Fiskejournalen återkommer med ett snack med den lycklige fångstmannen fortast möjligt, det vill säga när han kommit hem från skolan …
– Jag står och skriker på filmen, men det var svårt att vara lugn, hälsar Maria Björkman med ett skratt.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta